GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Het wel en wee op onze school in Mezövári, door Magduska en Ildiko

Helemaal aan het begin van ons verslag willen we graag dat je leven wordt gezegend en we wensen je veel sterkte en een goede gezondheid in je werk.

We begonnen de tweede trimester van dit schooljaar met bezoeken aan gezinnen omdat veel kinderen op een onregelmatige basis naar school gaan. We bezochten bijvoorbeeld het gezin van de vierde klas leerling Krisztina Lakatos. De jonge moeder legde uit dat ze, samen met haar levenspartner, hun dochter en hun twee jaar oude zoon opvoedt. Ze doen dit te midden van moeilijke omstandigheden, aangezien velen van hen, inclusief de familieleden, in dezelfde ruimte wonen omdat dit de enige ruimte is die ze zich kunnen veroorloven om te verwarmen.

Krisztina is een verlegen en bescheiden meisje, haar schoolresultaten zijn slecht, ze kan alleen letter voor letter lezen en tellen met alleen de cijfers één tot tien. Ze houdt echter van borduren en handwerken, en ze tekent mooi en zingt goed. Ze is vaak afwezig op school, wat haar moeder uitlegt door te zeggen dat ik soms niets in haar schooltas hoef te doen voor een snack van tien uur en dat de laarzen ook nat zijn en er geen kleren zijn. Helaas hebben we gezien dat dit niet de enige familie in deze situatie is.

Al in deze tweede periode van het schooljaar was de school elke week een week gesloten vanwege de wijdverbreide griep en vanwege het koude weer. Het zal moeilijk zijn om de schooluren in te halen.

In onze dagelijkse routine proberen we elke dag nuttige en interessante activiteiten voor te bereiden, zodat elke leerling ergens mee bezig kan zijn en kan deelnemen. Meest recent hebben we verschillende maskers en accessoires voor Mardi Gras-festiviteiten gepland en voorbereid; we hebben gepaste en humoristische gedichten en sketches geleerd om deze activiteiten des te interessanter te maken.

De kinderen willen heel graag actief zijn, zich verplaatsen; ze vinden het leuk om bloemen te maken en zijn blij wanneer ze geprezen worden. Aan het einde van de schooltijd staan ​​ze allemaal in de rij om kleine stickers te ontvangen die ze in hun studievoortgangsboekje kunnen plaatsen en ze elke maand serieus verzamelen, omdat dit een beloning is voor een goed voltooide taak.

 

Magduska en Ildiko

Mezövári, 7 maart 2018

 

Leave a Reply