GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Pasen op de After School in Gálospetri

Onze kinderen de “little oddballs (kleine vreemdelingen)” bereidden zich dit jaar met veel enthousiasme voor op Pasen. De viering begon twee weken voor Pasen in de Bible Club. Op die momenten zijn kinderen die niet deelnemen aan het naschoolse programma ook aanwezig om samen de Bijbel te bestuderen, te zingen, te bidden, handwerken te maken en ook te snacken. Op vrijdag hebben we de gebeurtenissen van het paasverhaal bekeken, liedjes geleerd en we hebben ook ‘op maat gemaakte’ boeken gemaakt.

De feestelijke tune-up werd verder versterkt door de uitvoering van de “Magocska-poppenshow” afkomstig van Nagyvárad (Oradea), die ons bezoekt, zoals gewoonlijk bijna elke vakantie. In hun poppenspel werd de aandacht van onze kinderen gericht op de ware betekenis van Pasen. Niet alleen eieren schilderen, Pasen spuiten en eten maken deel uit van de vakantie, maar Jezus Christus zelf die stierf, herrees en nog steeds leeft.
We zijn al begonnen met de voorbereidingen voor onze feestelijke dagen vóór Pasen. Iedereen staat te popelen om de gelegenheid te hebben om aanwezig te zijn voor de congregatie. Dit jaar voerden we een koor uit met de titel “Mensen onder het kruis”. Omdat we onze middagsessies houden in het huis van gebeden, zijn we eigenlijk onder het kruis. Dit inspireerde ons om onze service dienovereenkomstig in te stellen. Elk kind vertoonde een enkele persoon of een groep mensen die op de een of andere manier hebben deelgenomen aan het verlossingswerk van Jezus.

Op basis hiervan hebben we ook een klein beetje gezien in de gebeurtenissen van de passie-week, en we voelden de ware betekenis van Jezus’ dood en opstanding.
Op Paaszondag was het gebedshuis vol met kerkleden, familieleden, bezoekers en kinderen. Tijdens onze dienst kondigden we ook de boodschap van Pasen aan met vrolijke zang. Na de gedichten hebben we een bekentenis afgelegd met de hele congregatie waarin we ons verlangen om bij de familie van Jezus te horen uiten. Het was een ontroerend moment. Voor het laatste nummer breidde het kleine team zich uit. De kinderen in de Bijbelclub kwamen bij ons, dus we konden de grote naam van Jezus verheerlijken met een echt geweldig team. Het was een speciale vreugde voor ons aan het einde van de gelegenheid dat verschillende kinderen hun vreugde en dankbaarheid uitten voor alles wat ze tijdens hun leven hebben ontvangen en ervaren.

Voor alles is Glorie voor God, die stierf, herrees en leeft en nog steeds aanwezig is onder ons. We voelen deze aanwezigheid bij de kinderen zeker elke dag.

Lerares: Leonetta Bödő

Leave a Reply