GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Update Galoşpetreu, dec 2017

In dit Roemeense plaatsje is sinds medio 2015 een naschoolse huiswerkbegeleiding van zigeunerkinderen. Deze groep heeft nu 2 1/2 half jaar ondersteuning gekregen in het studeren.

Helaas gaan deze kinderen in juni de naschoolse huiswerkbegeleiding verlaten. Wat hebben ze veel geleerd en ondersteuning gekregen van Bödő Leonetta een onderwijzeres die met liefde de kinderen ondersteunde.

Om te ervaren wat het voor deze kinderen betekent leest u hier het verhaal van Daniella Klaudia Dávid een zigeunermeisje van 11 jaar oud.

 

Bouw van prachtige kerk in Galoşpetreu

Er is een prachtige relatie ontstaan tussen De Fontein in Nijkerk, de kerkelijke gemeente en de kinderen in dit project. Via Gipsy Mission mochten ze met een aantal jongeren vanuit De Fontein hun steentje bijdragen in de zomer van 2015 en 2016 aan de bouw van deze kerk.

Ook konden ze zich inzetten voor het kinderwerk. En nog steeds weten ze zich verbonden met deze kleine geloofsgemeenschap onder de zigeuners. In de kerk hangt het kruis en het wandkleed met de handafdrukken van kinderen uit De Fontein.

Op dit moment wordt ook de naschoolse opvang in het kerkje gehouden, dus kunnen de kinderen er steeds van genieten!

Het is fijn dat de naschoolse opvang tijdelijk in de kerk kan, maar het is niet ideaal en we hopen dat er snel een eigen ruimte is voor deze klas en mogelijk een 2e klas.

Het zou zo gaaf zijn dat we deze kinderen zoals Daniella Klaudia Dávid nog eens 3 jaar naschoolse opvang kunnen gaan geven.

De kosten voor een klasje van 10 zigeunerkinderen worden geraamd op € 6.250 per jaar.

We zijn dus van plan om 2 lokalen te gaan bouwen voor naschoolseopvang. De kosten hiervoor bedragen € 21.000.

Voor dit project hebben we nog € 7.000 nodig om van de zomer dit kleine schooltje neer te gaan zetten.

Helpt u mee?

Wij hopen en bidden dat de kerk en het naschoolse werk tot een zegen zal zijn voor de zigeuners in Galoşpetreu. Bidt je mee voor de kinderen in Roemenië als je hun handafdrukken op het kleed in de hal van onze kerk ziet?

Kijk ook eens hier voor de verhalen van de Fontein kerk: https://www.facebook.com/werkvakantieroemenie2015/

Leave a Reply