Het verhaal van Papp László

Drijfveer van Papp László

Het verhaal van Papp László

Ik ben László Papp. Ik vind het fijn om jullie te vertellen waarom ik ervoor heb gekozen om juist zigeuners te dienen als hun pastor. Al toen ik jong was zag ik al hoe zigeuners worden veracht. Het raakte me en ik dacht na over hoe zigeuners zouden kunnen worden geholpen. Toen ik later met de zigeunermissie in contact kwam, wist ik dat deze missie een goede mogelijkheid is om daadwerkelijk iets te doen voor zigeuners.

Met onze missie kunnen we mensen liefde geven en voeden met de waarheden van de Bijbel. En dat blijkt een weldaad voor mensen die al lange tijd veracht en niet gekend zijn. Ook anderen kunnen zien dat een zigeuner met passende hulp verder kan komen. Hierin wil ik graag nog meer betekenen.

Ik geloof dat God geen verschil maakt tussen mensen. God houdt ook van zigeuners. Mijn overtuiging is dat hun leven verandert met helder bijbels onderwijs en liefde. Ze krijgen een nieuw leven in Jezus, hierdoor verandert ook hun gezins- en maatschappelijke situatie. Ik vind het belangrijk dat ze God leren kennen en hiermee wil ik hun helpen als pastor. Mijn doel is ook om hen te helpen als broeders en zusters een goede relatie met elkaar te onderhouden. Het is zo fijn wanneer deze mensen elkaar waarderen en dat ze ook een gemeente hebben. Mijn verlangen is dat veel levens kunnen veranderen door mijn dienst en dat er een gemeenschap ontstaat die ook in GaloÅŸpetreu en in TârguÅŸor een belangrijke rol kan spelen voor de zigeuners. Ik zet mij met alles wat ik in mij heb in om deze mensen te helpen op weg naar Gods koninkrijk. Ook ben ik dankbaar dat stichting Gipsy Mission uit Nederland die mij met gebed en ook financieel ondersteunt. Hierdoor kan ik zonder financiële zorgen met vreugde dit voor mij bijzondere werk doen.