GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Bestuursreis juni 2023

Afgelopen week heeft het bestuur van GipsyMission de projecten in Roemenië en Oekraïne bezocht.

Maandag 19 juni: Galoşpetreu, Roemenië waar een loods gerealiseerd moet worden die onze partnerorganisatie Fundátiá Gipsy Mission Romania wil gebruiken voor hulpgoederen en opslag voor schooltjes en kerken. Het fundament ligt er al. De stalen constructie wordt binnenkort geplaatst. Er is nog eur 15000 nodig voor de afbouw, wanden en dak. Zoals Dan Lazslo het zei: “het geld is er, we moeten alleen op God vertrouwen dat het aan ons wordt gegeven”.

Maandag 19 juni einde dag: net 5 minuten in Oekraïne en bij Bela langs geweest die verantwoordelijk is voor het diaconaal centrum van de kerk. Grote nood omdat de gipsy gemeenschap veel nodig heeft. Door de oorlog zijn alle kindtoelagen gestopt. Ze maken nu met hun eigen bakkerij elke dag 600 broden en hebben financiering nodig om dit dagelijks door te laten gaan. Wie helpt ons was zijn vraag.

Dinsdag 20 juni in Mezovari met hartelijke ontvangst door pastor Istvan die begon met Psalm 23: “de Heere is mijn herder mij ontbreekt niets”. Om stil van te worden.

Dinsdag 20 juni na het gesprek met pastor Istvan in Mezövári (Vary), Oekraïne samen met Magduska het zigeunerdorp doorgelopen. Bij elk huisje (hutje) stoppen en luisteren naar de problemen: medicijnen nodig, ramen voor het huis, eten. Magduska sprak alle kinderen en ouders aan of de kinderen naar school gingen. Sommige waren al meer dan een jaar niet in school geweest. Gelukkig ook diverse bekende gezichten van de Immanuel kindergarten.

Woensdag 21 juni in Nagybereg bij de ceremonie geweest die ze jaarlijks houden voor de kinderen die volgend jaar van de kindergarten naar de lagere school gaan. Prachtig om te zien en ook veel belangstelling vanuit de ouders.

Leave a Reply