GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Rekabnieuws, november 2020

Lieve, trouwe vrienden, 
Begin november kwam het bericht door dat de scholen vanaf 9 november opnieuw zouden worden gesloten en dat er, tot nader order, alleen online onderwijs is… 
Dat is voor kinderen die in betere omstandigheden leven en ontwikkeld zijn al een hele opgaaf, laat staan voor groep 2 en 3 waar wij ons momenteel mee bezighouden. 
Je begrijpt wel dat we de kinderen, die vrijdag, met een bezwaard hart naar huis lieten gaan. 
Voorlopig géén hulp bij het leren, géén eten, géén Bijbellessen, géén leuke spelletjes, géén buitenactiviteiten, géén knutselwerkjes of ontwikkelingslessen en niet het gezellig samen kunnen zijn. Zó jammer!

MAAR… 
We hebben er wat op bedacht! 
In overleg met de ouders komen de kinderen nu ’s morgens om 8 uur naar ons toe en via de beamer kunnen ze dan het online onderwijs volgen. Dat is voor hen een enorme hulp, omdat er thuis, bij de meesten, geen mogelijkheden zijn. Ook kan het zijn dat ze dan niet toegelaten worden tot het volgende leerjaar. Voor de onderwijzers zou het ook gevolgen kunnen hebben, omdat ze verplicht zijn met alle kinderen contact te hebben en gecontroleerd worden. 
Het is even een omschakeling en vrij intensief. We vragen jullie GEBED om dit, vooral ook fysiek, vol te mogen houden! 
Het was grappig dat de kinderen de eerste dag naar de muur gingen om de leraar aan te raken en aan zijn gezicht te voelen 🙂 
Verder neemt het aantal zieken hier gestaag toe, echt heftig. Hoe lang we dit mogen doen is daarom erg onzeker, het kan zó anders zijn, daar zijn we ons van bewust. 
De kerken zijn weer dicht, overal een masker verplicht en een avondklok. 
Het weer zit ook niet mee: al een hele tijd mot en miezer, grijs en vochtig en rillerig koud, brrr, het lijkt het natte kikkerlandje wel ? 
Toch kon ik vorige week een bemoedigende foto maken: 
ONDANKS ISOLATIE EN BEPERKINGEN, IS ER LICHT AAN DE HORIZON! 

Blijf bij mij Heer, als ’t zonlicht niet meer straalt… 

Blijf Gij ter hulp gereed, o blijf met mij…  Gezang 282 


Liefs, zegen en Gods nabijheid toegebeden van alle Rekabietjes

Leave a Reply