GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Update Magduska uit Mezövári, dinsdag 2 februari

Ook op onze school is het nieuwe jaar 2021 begonnen. We kunnen niet zeggen dat de dingen zijn begonnen volgens de gebruikelijke routine, omdat de dingen nog steeds niet “normaal” zijn. In deze situatie doen we er alles aan om alle voorschriften en beperkingen te respecteren en na te leven. Desondanks zijn veel van de Roma / Gipsy-ouders bang om het coronavirus op te lopen en laten ze hun kinderen niet naar school komen.

Helaas is elk lid van het onderwijzend personeel van de school en alle servicemedewerkers getroffen door dit virus en hebben ze het met succes overwonnen. Dit was de reden dat de hele schoolgemeenschap tot 24 januari beperkt was tot het quarantaineprotocol.

Vandaag (2 feb) zaten er dertien kinderen in mijn middagklas, ze wilden aan het einde van de les niet eens naar huis. Ze zeiden dat ze nauwelijks konden wachten om na zo’n lange “vakantie” [van 15 december tot 23 januari] weer naar school te gaan.

In het gesprek dat we in de middagklas hadden, spraken alle kinderen / leerlingen de wens uit dat het virus zo snel mogelijk verdwijnt, zodat ze samen konden gaan spelen en dat iedereen die ziek is snel herstelt. We hopen en vertrouwen erop dat God hun wensen zal horen.

Magduska

Leave a Reply