GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Valea lui Mihai |Start van de herfst en terugblik zomer

In noordwest Roemenië, vlakbij de grens met Hongarije en Oekraïne ligt het plaatsje Valea lui Mihai. Hier woont en werkt en bijzondere Nederlandse vrouw; Areke Wigmans. Rond 2003 maakte ze hier kennis met de onvoorstelbare armoede waarin zigeuners leven. Inmiddels heeft Areke een team om zich heen verzameld, waarmee zij samen het hele project gaande houdt. Zo bieden zij vanaf een speciale locatie naschoolse opvang en diverse activiteiten zoals Bijbels onderwijs en moedergroepen.

Bericht van Areke:
Na een hete, super droge zomer, nu een prachtige herfst. Heerlijk om zo het nieuwe schooljaar op te starten. De kinderen kunnen lekker buitenspelen en genieten van de skelters, de trampoline en het voetballen. Voor de jongens kregen we leuke voetbalpakjes toen ze op kamp waren en ook nu moet dat iedere dag aan natuurlijk.

Het kamp was wederom een geweldige belevenis. We konden ook dit jaar weer op de boerderij terecht; die is nog steeds niet verkocht gelukkig. Er waren deze zomer ook weer hulptroepen, die allerlei werk verzet hebben, fijn! Een ieder die zich zo bijzonder inzet voor dit project; helpt, geeft, steunt, bid, of wat dan ook: zeer veel dank! Zonder jullie kunnen we niet!

Met dit bericht willen we ook onze nieuwe kinderen introduceren, zeven stuks. Allemaal jongens dit jaar. Helemaal blij dat ze eindelijk hier mogen komen. Kijk naar die stralende gezichten… En verder hebben we onze handen aardig vol aan al die doerakken. Het is soms wel een beetje een beestenboel 🙂


Op allerlei gebied was het vorige jaar zwaar, maar we zien momenteel lichtpuntjes. Biddend en vol vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet, want we mogen ons gedragen weten door onze liefdevolle, genadige God en Vader! Glorie aan God!

Leave a Reply