GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Het werk van László Papp

Het werk van László Papp is cruciaal voor het geestelijk groeien van zigeunergemeenschappen, de opvoeding van de kinderen en ook voor de ondersteuning van de behoeftigen. Met zijn werk worden deze problemen op de best mogelijke manier opgelost in Gálospetri en Asszonyvására. Onze ervaring is dat het werk van László Papp met uw financiële steun de mensen in beide dorpen opvoedt.

Mijn naam is László Papp, 48 jaar oud, en ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen (Márk 16, Evelin, 12 jaar oud) in Érmihályfalva, Roemenië.
Ik dien als predikant sinds 2003 en 9 jaar van deze periode bij de Christian Gipsymission Foundation.
Ik ben dankbaar voor deze co-working gemeenschap, om te kunnen werken met goede collega’s en collega’s.
7 van de 9 jaar diende ik in de Romagemeenschap van Asszonyvására (Targusor) en Gálospetri (Galospetreu), die in beide plaatsen werken voor geestelijk en lichamelijk welzijn van Roma.
In het spirituele veld kan ik de volgende diensten benoemen:

  • regelmatig, 2 keer per week aanbidding. De ene op de doordeweekse dag de andere op de zondags
  • school van het Woord van God (lezen, studeren, gemeenschappelijke gebeden enz.).
  • geestelijke zorg, gesprekken, onderhouden van persoonlijke relaties.
  • geestelijke opvoeding van de kerkleden.
  • andere mensen helpen om lid te worden van de kerk.

Het spirituele leven omvat zingen, wat Roma graag doen. Het was voor mij 3 jaar geleden een uitdaging om accordeon te leren spelen, om zingen gemakkelijker en mooier te maken.
Ik ben blij om te zien dat het een grote zegen was voor mij en de mensen die ik dien.
Het is een zeer belangrijk onderdeel van de gelegenheden van de congregatie zijn het zingen. We zingen enthousiast de onlangs geleerde nieuwe liedjes.

Op het fysieke gebied zou ik het volgende willen noemen:
Via de Gipsymission Foundation kunnen verschillende donaties worden gegeven aan de mensen die ik bedien.
Ik wil hier vermelden dat de Gipsymission Foundation mij een auto heeft gegeven die ik niet alleen gebruik om van de ene gemeente naar de andere te reizen, maar ook om diegenen te helpen die niet kunnen lezen, maar naar officiële plaatsen moeten gaan, en in deze gevallen help hen om officiële documenten enz. in te vullen
Zelfs wanneer ik dit rapport schrijf, zijn er twee gevallen waarin ik moet helpen.

Een ander belangrijk onderdeel van mijn dienst is om met de kinderen in ons naschoolse programma om te gaan. Leraren leren de kinderen, maar ik bespreek regelmatig de situatie van de kinderen met hen, ik praat regelmatig met hun ouders en help hen waar ze vastzitten.

De kinderen die deelnemen aan ons schoolprogramma, zijn ook verbonden met het kerkelijk leven. Tijdens de paasvakantie speelden ze een mooie en zinvolle cast, wat de leraren hen leerden.

Het is een groot voorrecht dat ik deze mensen kan helpen. Ik hou van mijn werk en de gemeenschap, en ook houd ik van de gemeenschap en de gemeenschap met mijn collega’s. Deze mensen staan ​​dicht bij mijn hart, ik ken hun problemen en hun vreugde.
Het is heel goed voor mij dat ze me accepteerden en ik heb een goede en vertrouwelijke relatie met hen.
Ik zou graag lange tijd service willen verlenen en ik zie hier grote kansen in de toekomst. Ik geloof dat dit werk in de toekomst steeds meer zal verschijnen.

Pastor László Papp

Leave a Reply