GIPSY MISSION

... want hulp verandert!

Rekabnieuws, maart 2018

Lieve vrienden,
Het plan was om deze mail vorige week te versturen, maar het was zo hectisch dat het erbij ingeschoten is. Veel zieke kinderen en ook personeel. Gelukkig is het nu wat rustiger.
Zomaar even weer een paar foto’s om mee te kijken wat we hier eigenlijk uitspoken.
Vanwege de vele zieken in de wijk is het druk aan de poort; mensen die medicijnen nodig hebben en dat soort dingen. Ook gesprekken met mensen die pastorale hulp nodig hebben. Verder helpen met eten en hout kopen, zodat ze de winter doorkomen.
Het was trouwens niet zo’n strenge winter deze keer.
De begeleiding van de kinderen is erg intensief, vooral omdat er zoveel zijn met leer-en gedragsproblemen, maar het is wel mooi om te zien dat sommige zich geweldig ontwikkelen. De extra lessen naast de huiswerkbegeleiding hebben dus wel resultaat. 
Verder wordt er, zoals altijd heel wat af geknutseld. Ook daarin ontwikkelen ze zich.
De wekelijkse kinderclub is uiteraard ook een belangrijk onderdeel, want je kunt leren wat je wilt, maar zonder Jezus is het leven niet veel waard. Dus lezen ze dagelijks de Bijbel in de klasjes en leren ze bidden.
In de kerk waren er eind januari evangelisatie dagen. Het was erg goed, maar satan zit alweer te stoken, altijd hetzelfde…maar Christus is Overwinnaar, dus hebben we goede moed!
Soms krijg ik een uitnodiging om ergens te gaan eten uit de kerk en het gewone bezoekwerk gaat ook gestaag door, er zijn veel eenzamen.
Heerlijk om dit werk te mogen doen! Ik ben erg dankbaar.
Hoe het in de toekomst zal gaan weten we niet, maar er is wel een bepaalde ontwikkeling gaande. Er is al veel ten goede veranderd; economisch is er vooruitgang, de kinderen zijn over het algemeen in betere omstandigheden, maar we zouden zó graag meer ontwikkeling zien op geestelijk gebied. De zuigkracht van de wereld is enorm…we willen ze niet “kwijt” raken…
Blijven jullie alsjeblief meebidden!
Namens Timi en de anderen: hartelijk dank voor al jullie meeleven en ondersteuning, het doet ons goed!
Liefs en zegen van de Rekabietjes
 
 

Leave a Reply